Presentació:


De fàcil accés i a un quilòmetre del nucli urbà, en direcció a Cas Concos, trobam el Talait de C'an Jordi , al costat de la muralla que envoltava el poblat.

Aquest talaiot és l'únic supervivent d'un poblat que va tenir un bon nombre d'ells. De la resta del poblat queden, a més del talaiot, abundants trams de la muralla, que en alguns llocs són impressionants.
El monument presenta gairebé totes les característiques típiques dels talaiots circulars de Mallorca: forma circular amb columna polilítica en el centre, un corredor baix que comunica amb l'exterior, i restes de construccions adossades radialment a les parets exteriorres del mateix (són posteriors a la construcció del talaiot, però també s'enquadren dintre de la cultura talaiótica).
No obstant això una de les seves característiques ho converteix en un exemplar rar, encara que no únic: el corredor no està orientat directament des del centre del talaiot cap a fora, sinó que està desviat, i té un trenco, de manera que no és recte. Aquest tipus de corredors existeixen en altres talayots, encara que són escassos, i es diuen "corredors en zig-zag."
L'estat de conservació del monument no és dolent, i menys si tenim en compte la destrucció que han sofert els altres talaiots del mateix poblat. Però la columna, encara que es manté en peus, ha hagut de ser reforçada, ja que es troba en un estat de degradació bastant avançat: les seves pedres corren perill d'anar-se esmicolant.

 
¡ Si vols fer capt tipus de consulta o suggeriment pots cridar el telefon 687 782 555 o mandar un correu a la següent direcció¡:talaiotcanjordi@gmail.com